Guvernul desfiinţează Institutul Revoluţiei, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican-Voiculescu

January 7, 2020 by happyadmin0
ludovic-orban-asumare.jpg

În ultima şedinţă de Guvern din an, a fost introdus pe ordinea de zi şi aprobat un proiect care prevede desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române. Acesta este condus, în prezent, de Ion Iliescu, în calitate de preşedinte şi Gelu Voican-Voiculescu, director general.

Iniţiativa desfiinţării Institutului Revoluţiei Române (IRRD) i-a aparţinut lui Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului.

„Domnule prim-ministru, vă rog să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de primul preşedinte, de Ion Iliescu”, a spus Antonel Tănase.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Premierul Ludovic Orban a acceptat. ”Aprob”, a fost replica Prim-ministrului.

O astfel de decizie a fost cerută în repetate rânduri atât de revoluţionari, cât şi de societatea civilă. Toată lumea a fost revoltată de faptul că Ion Iliescu şi Gelu Voican-Voiculescu, ambii cercetaţi pentru “Crime împotriva umanităţii”, în dosarul Revoluţiei, conduc aceasta instituţie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de azi, s-au aflat mai multe proiecte importante.

„O să și lămuresc, pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai face ședință pe 30 decembrie. Vă spun de acum, pe 30, toate hotărârile de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele și să le adoptăm. Repet, toată hotărârile de funcționare și organizare. Acesta e principalul obiectiv al ședinței din data de 30 pentru că trebuie să intrăm în Anul Nou cu noile organigrame ale ministerelor, în funcție de viziunea voastră ca și miniștri și în funcție de elementele care există în ordonanță de urgență de funcționare și organizare a Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, în debutul ședinței de vineri seara a Guvernului.

Tot astăzi, vicepremierul Raluca Turcan, a dat asigurări că Legea Bugetului de stat pe 2020 ar putea intra în vigoare cel mai devreme pe 6 ianuarie. Asta doar dacă nu va fi atacată la Curtea Constituţională de către social democraţi.

happyadmin


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate*