Vot istoric în Camera Reprezentanţilor din SUA pentru demiterea lui Trump

decembrie 19, 2019 by happyadmin0
donald-trump.jpg

După o şedinţă de şase ore, membrii Camerei Reprezentanţilor au votat azi-noapte pentru demiterea lui Donald Trump. Este al treilea Preşedinte al SUA, după Andrew Jackson în 1868 și Bill Clinton în 1998, care trece printr-o astfel de procedură.

Trump este acuzat de abuz de putere, având două capete de inculpare. Ambele au fost votate aseară cu 230 de voturi ”pentru”, din partea democraților şi 197 ”împotrivă”.

Preşedintele a negat acuzaţiile şi le-a catalogat drept nedemocratice şi neconstituţionale. El a postat pe Twitter un mesaj în care spune că, ”În realitate, nu eu sunt ținta, ci tu. Eu doar le stau în cale”.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Demiterea sa va fi decisă de Senat, cel mai probabil cândva în ianuarie. Liderul senatorilor Republicani, Mitch McConnell, a declarat, imediat după încheierea votului din Camera Reprezentanţilor, că nu există nicio șansă ca președintele să fie înlăturat din funcție de către Senat. În această camera, Republicanii deţin majoritatea.

happyadmin


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate*